# Tags
#Webmaster Genel

E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

e-ticaret sitesi kurma

Ticaret gerçekleştirmenin iş dünyasındaki gerekliliği nedeniyle sürekliliği sağlayacak her yöntem, zamana uygun bir şekilde kullanılır hale getirilir. Bu nedenle çağımızda da ticareti destekleyen en önemli alan e-ticaret platformlarıdır. E-ticaret giderek yükselen bir trend oluşturmak ile birlikte en küçük firmalardan en büyük markalara kadar herkes e-ticaret sitesi kullanarak, mal ve hizmetlerin satışını gerçekleştirmektedir. Bu nedenle bir e-ticaret sitesi kurma açısından siz de bu içeriğin takip ederek adımlarınızı atabilirsiniz.

E-Ticaret Nedir?

Günümüzün en önemli gerekliliklerinden biri olan e-ticaret, bir kurum ya da şahsın ticareti online sistemler üzerinde yürütmesi işlemidir. Bu işlem şahsa veya kuruma ait bir e-ticaret sitesi üzerinden ya da bir online pazaryeri üzerinden yapılabilir. Örnek olarak “izmirgevregi.com” gibi bir sayfa kurularak, İzmir simit ürünlerinin e-ticaret işlemini yapabilirsiniz. Bugün popüler olarak tanımlanan pazaryeri sayfaları üzerinde de e-ticaret işlemi yapabilirsiniz.

E-ticaret, kişi veya kurumların ürettikleri mal veya hizmetlerin sunumunu önemli aşamalar olarak satış, tanıtım, dağıtım ve ödeme aşamaları ile elektronik şekilde yapılabilecek hale getirmesidir. Yani e-ticaret, ticaret sektörünün internet üzerinde vücut bulmuş halidir denilebilir.

E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Eğer bir ürün veya hizmete sahipseniz, e-ticaret sitesi üzerinden satış yapmanız için elbette ki bir şirket sahibi olmanız gerekir. Çünkü e-ticaret üzerinde kar elde ettiğinizde, bunun kayıtlı hale gelmesi gerekir. Web üzerinde yapılan satışlarda elektronik ödeme sistemlerinin kullanılabilmesi yani kredi kartı ya da anlaşmalı bankalar ile ödeme alınabilmesi için de e-ticaret gerçekleştirebilecek bir şirket sahibi olmanız gerekir.

Eğer ürün veya hizmet satmak için resmi olarak bir şirket sahibi iseniz, öncelikle 3 adımı doğru bir şekilde yerine getirerek e-ticaret sitesi kurma işlemi yapabilirsiniz. Bu noktada;

  • İlk adımda sayfa üzerinde satılacak ürün veya hizmeti net bir şekilde belirlemeniz gerekir.
  • Sonraki noktada e-ticaret siteniz için bir marka seçimi ve alan adı seçimi yaparak sayfa kurulumuna geçmeniz gerekir.
  • Son adımda ise e-ticaret siteniz için iyi bir altyapı seçmeniz gerekir.

E-Ticaret Sitesi İçin Ürün Ve Hizmetlerin Seçilmesi

Sahip olduğunuz bir ürün veya hizmet ile geleneksel olarak ticaret yapıyorsanız, aslında en kolay aşama seçme aşamasıdır. Bu noktada sahip olduğunuz ürün veya hizmetin pazarda nasıl satışa sunulduğunu, rakiplerin neler sunduğunu ve e-ticaret dünyası üzerinde hangi imkanlar ile satışlar yapıldığını araştırın.

Özellikle rakiplerinizin ürün ve hizmetleriniz için nasıl bir taktik kullandığını, hangi mesajları ya da hangi avantajları müşterilerine sunduğu göz önüne almalısınız. Sunduğunuz hizmet, insanlarda memnuniyet sağlayacak ve onların gerçekten almak isteyeceği bir şey olmalıdır.

E-Ticaret Sitesi İçin Marka Ve Alan Adı Seçimi

Ürün ve hizmetlerinizi seçerek yapacağınız çalışmaları belirledikten sonra e-ticaret sistemi içerisinde bulunmak için insanların sizi hatırlayacağı, tercih edeceği ve kabul edeceği bir marka belirlemeli ve bu marka ile da bir alan adı seçmelisiniz. Sattığınız ürün veya hizmetin internette binlerce örneği bulunduğu için sizi ön plana çıkaracak bir marka ve alan adı seçim yapmak önemlidir. Bu konuda genellikle tek kelime ile oluşan bir alan adı seçmek, uzun ve zor karakterler kullanmamak daha iyi olacaktır.

Belirlediğiniz isim e-ticaret sitesi kurma aşamasında sizin için alan adı oluşturduğu gibi sosyal medya platformları ve online pazar yerleri üzerinde de sizi tanıtacak ve insanların size ulaşmasını sağlayacak bir isim olmalıdır. Çünkü sayfa üzerinde kullandığınız isimle farklı platformlarda kullandığınız isim aynı olmaz ise pazarlama iletişiminde kopukluk yaşanabilir. Çünkü kargo avantajları, alışveriş kolaylığı, daha hızlı alışveriş gibi birçok farklı avantaj için insanlar e-ticaret açısından sizi sosyal medya ve online pazar yerleri üzerinde de arayacaktır.

E-Ticaret Sitesi İçin Altyapı Seçimi

İlk adımları tamamladıktan sonra e-ticaret sitesi nasıl kurulur sorusu için en önemli adımı, altyapı seçimi oluşturmaktadır. Seçtiğiniz altyapı, online alışveriş için tedarik, stok yönetimi, ürün tanıtımı, içerik paylaşımı, dağıtım, kargo yönetimi ve ödeme yönetimi gibi her konuda size kolaylıklar sunmalıdır. Bu konuda da e-ticaret sitesi açmak için birçok farklı altyapı kullanılabilir.

Altyapı, e-ticaret deneyimi açısından kullanıcılar için çok büyük bir aşama sağlamaktadır. Eğer kod yazma ya da tasarım gerçekleştirme açısından uzmanlığınız bulunmuyorsa, hazır e-ticaret sitesi altyapıları kullanılabilir. Seçilen altyapı rahat bir şekilde düzenleme ve tasarlama sağlamalı, arama motorları ile optimize olmalıdır. Müşteriye online ödeme rahatlığı sağlamalı, ürün yönetim paneli kullanışlı olmalı, raporlar ve müşteri destek sistemi sağlamalıdır.

Altyapı seçimlerinde kullanabileceğiniz sistemlere bakılırsa;

wordpress

WordPress:

WordPress sayesinde ücretli veya ücretsiz bir şekilde tercih ettiğiniz temalarda kısmen teknik bilgiye sahip olarak kendi değişimlerinizi gerçekleştirdiğinizde, satın aldığınız alan adı ve hosting sayesinde bir web sayfası kurabilir ve e-ticaret sayfası sahibi olabilirsiniz. Bu sayfa üzerinde WordPress tarafından sunulan birçok farklı eklenti, SEO çalışmaları ve Google Adsense ile bağlantılı şekilde yapılan reklam çalışmaları gibi imkanları kullandığınızda, aktif bir e-ticaret işlemi yapabilirsiniz.

woocommerce

WooCommerce:

Seçebileceğiniz diğer bir sistem olarak WooCommerce e-ticaret açısından zengin temalar sağlayarak, yine WordPress tabanlı ücretsiz kurulum sağlamak için kullanılabilir. Sistemde açık kaynak kod kullanımı yer almakla birlikte şablonlar üzerinde düzenlemeler gerçekleştirerek, sizin için uygun e-ticaret sayfasını hazırlayabilirsiniz.

e-ticaret sitesi

Joomla:

Joomla da seçilebilecek önemli bir sistem olarak görülebilir. Bu sistem ise özellikle ücretsiz e-ticaret sitesi kurma açısından açık kaynak içerik yönetim sistemi sağlamaktadır. Sistem stok kontrolü, raporlamalar, kataloglar oluşturma, e-ticaret sistemi entegrasyonu ve iletişim gibi birçok seçenek oluşturma imkanı sağlarken, ücretsiz video eğitim desteği sayesinde de hızlıca işlem yapmanıza yardımcı olur.

e-ticaret sitesi kurma

Opencart:

OpenCart özel bir şekilde gerçekleştirilen mağaza yönetimi sistemi olmak ile birlikte MySQL veritabanı kullanır. Yazılımı PHP tabanlı olmak ile birlikte ihtiyaçlarınıza göre farklı e-ticaret paketleri sağlayarak, tek bir defa ödeme yapmanız ile birlikte satın aldığınız şablonda uzun bir dönem e-ticaret gerçekleştirmenizi sağlar.

Bizleri lütfen https://makaledenizi.com/ adresinden takip etmeye devam ediniz.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir